Sommige mensen vinden het leuk om in hun vrije tijd te vissen. Er zijn veel verschillende locaties waar u kunt vissen en bovendien kunt u op verschillende manieren vissen. U kunt kiezen uit verschillende soorten hengels en tal van andere hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het vissen. Je hebt bovendien hengelmagneten waarmee je mooie vissen kunt vangen.

Soorten hengelmagneten

Er is geen enkele vismagneet die het beste bij het vissen past. Sinds vele jaren komen er steeds meer hengelmagneten op de markt. Een magneet die u tijdens het vissen gebruikt, kan variëren in trekkracht, grootte, N-krachten en diverse andere punten. Als amateurvisser kan dit erg ingewikkeld zijn. Als je uit deze magneten kiest, heb je verschillende keuzes, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen.

Gebruik maken van een neodymium of een ferriet

Als je gaat kijken welke hengelmagneet voor jou het meest geschikt is, is het slim om eerst onderscheid te maken tussen de verschillende soorten vismagneten. De ferrietmagneten worden ook wel koelkastmagneten genoemd. In tegenstelling tot neodymiummagneten zijn deze magneten erg zwak. Als u van plan bent te gaan magneetvissen, is het daarom niet verstandig om ferrietmagneten te gebruiken. De resultaten zullen onbevredigend zijn als je gaat vissen. Wanneer je voor het eerst met een hengelmagneet gaat werken, is het slim om je eens in de verschillende soorten magneten te verdiepen. In een viswinkel kun je zien waar je gaat vissen en ook met welke hengels. Op basis hiervan geeft het team van de viswinkel u enkele ideeën over wat de allerbeste magneet is om te vissen.

Een potmagneet als hengelmagneet

De potmagneet wordt ook wel gezien als de klassieke vismagneet. Deze magneet is afgerond en trekt gewoon aan de onderkant van je hengel. Aan de bovenzijde zit een oogschroef of oogmoer die ervoor zorgt dat je de magneet snel kunt bevestigen. Niettemin hebben de typen die een M8-opening bieden meestal nog een weging nodig. Hierdoor kan de magneet tijdens het vissen een stuk minder ingewikkeld naar de bodem zinken, waardoor hij veel dieper in de modder gaat. Dit zal het resultaat van de magneet verbeteren.

Hoe is de blokmagneet om te vissen?

De blokmagneet is volledig samengesteld uit puur neodymium dat is beschermd in 2 stalen omhulsels. Deze magneet is beveiligd waardoor je hem veel langer kunt gebruiken dan andere magneten. De vismagneet brengt bovendien aan elke kant naar binnen, wat handig is bij het vissen. Desalniettemin zal de trekdruk afnemen als gevolg van de beveiliging.

Geef een reactie