De meesten van ons begrijpen al dat lichaamsbeweging gezond is. Training hoeft echter niet constant te suggereren dat je jezelf een uur lang moet uitputten in het fitnesscentrum. Er zijn zoveel meer middelen om met uw lichamelijke gezondheid en welzijn om te gaan. Hardlopen, fietsen, zwemmen, touwtjespringen en zelfs vechtstijlen oefenen zijn uitstekende middelen om gezond te blijven. Wist je trouwens dat het beoefenen van een vechtsport, om fit en gezond te blijven, veel meer voordelen heeft? In deze blog zetten we alle voordelen voor je op een rij.

Zelfdiscipline en ook discipline

Er zijn talloze soorten vechtsporten. Denk maar aan Mixed Martial Arts, kickboksen, vechtsporten, judo, vechtsport en ook taekwondo. Hoewel al deze soorten vechtstijlen van elkaar verschillen, hebben ze ook verschillende punten. Zelfbeheersing en ook discipline zijn bijvoorbeeld 2 zeer essentiële onderdelen bij het beoefenen van deze sport. Deze sporten trainen niet alleen om te leren vechten. Er gaat een heel proces aan vooraf, waarbij andere componenten worden doorgenomen en ook van grote waarde zijn. Met name het vermogen hebben om het beste evenwicht te creëren, is een essentieel beginpunt voor elke vechtstijl.

Beheer je lichaam

Ons lichaam is ingewikkeld. We zijn voor minimaal 80 procent zelf verhuisd zonder er bewust over na te denken. Neem je ademhaling als voorbeeld. Onze ademhaling is een van de belangrijkste functies van ons lichaam. Als we niet ademen, krijgen we niet voldoende zuurstof om ons lichaam draaiende te houden, maar hoe vaak adem je bewust? Door een vechtstijl te beoefenen ken je je lichaam een ​​stuk beter en krijg je er ook meer (mindful) controle over. Soms kan dat heel handig zijn om alleen te zijn.

Zelfvertrouwen

Nog een voordeel dat je haalt uit het oefenen van vechtstijlen is de groei van je positieve zelfbeeld. Elk klein ding dat je leert en doet, zal je zelfvertrouwen zeker enorm vergroten. Je ontdekt je lichaam te waarderen en ziet ook wat je echt kunt. Mogelijk veel meer dan waar je ooit van hebt gedroomd. Je voelt je echt sterker en energieker. Door een krijgskunst te beoefenen, kun je op zoveel verschillende manieren uitbreiden dat je meer traint dan alleen je lichaam.

Wilt u een vechtsport bij u in de buurt beoefenen? Er zijn talloze websites waar je per stad of per gemeente een recensie kunt vinden. Als je bijvoorbeeld vechtstijlen wilt doen in Den Haag, moet je Ko Battling Health And Fitness eens bekijken. Ook als je wilt kickboksen in Den Haag, ben je eigenlijk aan het juiste adres.

Geef een reactie