Reizen is een dure hobby, maar dat weerhoudt veel mensen er niet van om toch weer een vakantie te boeken. Je kunt namelijk op veel manieren extra geld verdienen en ook op het moment dat je je woning tijdens je vakantie verhuurt. Het is dan echter wel belangrijk dat je zowel je inboedel als het pand zelf, goed verzekerd. Je wilt namelijk niet van vakantie terugkomen in een huis dat op allerlei fronten schade heeft opgelopen en die je moet betalen. Wij laten je zien hoe je een woonverzekering passend bij jou kunt afsluiten. Zo kun je met een gerust hart genieten van een fijne vakantie.

Een woonverzekering bestaat uit meerdere elementen

Wat je precies nodig hebt aan woonverzekeringen, hangt af van je woonsituatie. Heb je een huurhuis, dan heb je niet meer nodig dan een inboedelverzekering. Met dit pakket kun je schade die aan je spullen ontstaan is op je verzekeraar verhalen. Het gaat hier zowel om de spullen die in je huis staan alsook over de spullen die in je tuin staan. Mocht je tuinbank bijvoorbeeld in brand zijn gevlogen toen iemand aan het barbecueën was, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om de schade uit te laten keren. Ook andere ongelukjes binnenshuis worden door je verzekering gedekt. Slaat de vlam een keer in de pan, dan kun je de schade die door het vuur en door de rook veroorzaakt is, laten herstellen aan de hand van je inboedelverzekering. Wist je dat je ook schade kunt claimen die je opgelopen hebt als gevolg van cybercrime? Dit is een vorm van criminaliteit die steeds vaker slachtoffers eist. De kosten kunnen behoorlijk oplopen waardoor je nog een goede reden hebt om een inboedelverzekering af te sluiten. Check de mogelijkheden bij je verzekeraar.

Moet je een opstalverzekering toevoegen aan je woonverzekering?

Of je nog een opstalverzekering aan je woonverzekering moet toevoegen, hangt af van de vraag van wie de woning is waarin je woont. Bij een huurwoning is de eigenaar verantwoordelijk voor de opstalverzekering. Heb je de woning gekocht, dan moge het duidelijk zijn dat je de opstalverzekering moet afsluiten. Wat kun je met deze opstalverzekering? Met dit pakket kun je de schade laten herstellen die ontstaan is aan de structuur van je woning. Daarmee bedoelen we niet enkel het pand zelf, maar ook de elementen die aan de woning vastgemaakt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen of de laadpaal voor je elektrische auto. Het is belangrijk om zowel een inboedel- als een opstalverzekering af te sluiten, omdat je anders maar een deel van je totale schade uitgekeerd krijgt. Daardoor kan een ongelukje je alsnog voor (torenhoge) kosten komen laten te staan en dat risico zou je te allen tijde moeten vermijden.

Bekijk de aanvullende verzekeringen die je aan je polis kunt toevoegen

Tot slot willen we je wijzen op de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen aan je pakket toe te voegen. Je kunt je bijvoorbeeld extra verzekeren voor schade aan mobiele elektronica. Hiermee is bijvoorbeeld niet alleen jouw telefoon overal verzekerd, maar ook die van al je gezinsleden. Dit kan je veel geld besparen en bovendien wordt schade zo snel mogelijk afgehandeld. Kijk op de site van je verzekeraar om je polis te berekenen. Je kunt je polis hier ook gelijk afsluiten, zodat je vandaag nog verzekerd bent.