Als je hond last heeft van ongewenst gedrag, kan gedragstherapie een uitkomst bieden. Gedragstherapeuten helpen hondeneigenaren om hun huisdier weer in balans te krijgen. Hier zijn wat wat tips om je hond weer op orde te krijgen! Ongewenst gedrag bij honden kan erg vervelend zijn, vooral als je er niet goed mee om weet te gaan. Soms is het moeilijk om vast te stellen waar het probleem precies ligt. Wanneer je denkt dat je hond ongewenst gedrag vertoont, is het raadzaam om contact op te nemen met een erkende gedragstherapeut. Deze professional kan helpen bij het analyseren van de problematiek en het zoeken naar een oplossing die voor jouw hond en situatie past. In deze blog gaan we het hebben over wanneer je moet denken aan gedragstherapie voor je hond, en waar een gedragstherapeut aan werkt.

Wanneer moet je denken aan gedragstherapie voor je hond?

Als uw hond trekt aan de lijn tijdens het wandelen. Elke kaar opspringt tegen visite wanneer ze binnen komen. Of op sommige momenten agressief en angstig gedrag vertoont. Dan is het misschien tijd om gedragstherapie te overwegen. De gedragstherapie voor honden kan helpen jouw hond te leren hoe hij zich moet gedragen in sociale situaties. Ook kan het helpen bij het oplossen van onderliggende problemen die het gedrag veroorzaken. Als u denkt dat gedragstherapie iets is waar jouw hond baat bij zou kunnen hebben, overweeg dan om een afspraak te maken met een erkende gedragstherapeut. Er zal altijd een vrijblijvend gesprek aan vooraf gaan om te kijken of gedragstherapie nodig is.

Waar werkt een hondengedragstherapeut aan?

Een hondengedragstherapeut werkt aan verschillende dingen, maar drie van de belangrijkste zijn het belonen van positief gedrag, het negeren van negatief gedrag en ingrijpen als negeren niet werkt. Er zit een hondengedragstherapeut in Groningen die bijzonder goed is en je met deze 3 belangrijke dingen kan helpen. Belonen van positief gedrag is erg belangrijk omdat honden de neiging hebben om meer te doen wat ze leuk vinden. Als je dus iets wilt dat je hond doet, moet je ervoor zorgen dat hij genoeg reden heeft om dat te doen. Een manier om dit te doen is door middel van voeding toewijzing, waarbij je iets lekkers geeft als hij iets goeds doet. Een andere vrij simpele manier om de hond te belonen is elke keer zeggen dat de hond het goed gedaan heeft. Honden hebben worden snel door en met de toon van de stem hebben zij al door als ze beloond worden. Negatief gedrag moet worden genegeerd, omdat honden nog steeds proberen iets te doen als ze denken dat er een reactie op komt. Als je altijd boos wordt als hij bijvoorbeeld blaft, zal hij dat ook als aandacht krijgen zien. 

Dit vind je misschien ook leuk