Met zijn adembenemende moskeeën, kleurrijke bazaars en rijke culinaire tradities biedt Istanbul een onvergetelijke ervaring voor reizigers. In dit artikel zullen we je begeleiden bij de essentiële voorbereidingen voor je reis naar Istanbul en je voorzien van een paar ideeën voor een boeiend avontuur van 3 dagen in deze magische stad. Lees je mee?

Alle praktische zaken

Controleer of je een visum nodig hebt om Turkije te bezoeken en zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is na je geplande vertrekdatum. Boek ver van tevoren je vliegtickets zodat je goedkope vliegtickets voor Istanbul kunt bemachtigen. De officiële valuta in Turkije is de Turkse lira (TRY), dus geen euro. Zorg ervoor dat je wat lokale valuta bij je hebt voor kleine uitgaven, maar creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in de meeste plaatsen.

Weer en kleding en verblijf

Bekijk de weersverwachting voor je reisperiode en kleed je dienovereenkomstig. In de zomer zijn lichte kleding en comfortabele schoenen ideaal, terwijl in de winter warme kleding en een goede jas noodzakelijk zijn.

Boek van tevoren een hotel, hostel of appartement dat past bij je budget en voorkeuren. Kies bij voorkeur een locatie in de oude stad (Sultanahmet) of in de levendige wijk Beyoğlu voor gemakkelijke toegang tot de bezienswaardigheden.

Dag 1: Verkenning van de Historische Schatten

Begin je dag met een goed ontbijt en maak daarna de reis naar de majestueuze Hagia Sophia en bewonder de unieke architectuur en rijke geschiedenis. Dat is alleen al een reis door de geschiedenis. Sluit de dag af met een bezoek aan de Grote Bazaar, waar je kunt genieten van het winkelen in de kleurrijke kraampjes en ambachtelijke winkels. Waan je even tussen de lokale bevolking en de magische manier van leven in de Bazaar.

Dag 2: De Aziatische kant van Istanbul

Ga op deze tweede dag naar de Aziatische kant van Istanbul en verken de levendige wijk Kadıköy, waar je kunt genieten van heerlijk eten bij kleine restaurantjes en kraampjes op straat. Het is weer een andere kant van de stad en dit laat zien dat deze stad zich als het ware over meerdere continenten strekt qua diversiteit in cultuur.

Dag 3: Modern Istanbul en Culinaire Ervaringen

Breng een bezoek aan de İstanbul Modern, een museum voor hedendaagse kunst met een prachtig uitzicht op de Bosporus. Proef de smaken van Istanbul tijdens een culinaire tour. Maak kennis met de Turkse keuken, proef heerlijke gerechten zoals kebabs, mezze en baklava, en ontdek lokale eetgelegenheden en markten. Sluit je reis af met een ontspannen cruise op de Bosporus, waar je kunt genieten van de betoverende zonsondergang en het prachtige uitzicht op de stad.